Macam-macam

Standard

Macam2 berlaku lately. Banyak benda yg nak di sharekan tetapi kemalasan ini melampaui segala. Nak buka friendster pun teramatlah malasnye apatah lagi nak update blog kan. Emm…….tengoklah camner. Ingat nak kutip-kutip sikit lah apa yg berlaku sepanjang bulan march ni untuk dititipkan disini sebagai tanda ingatan. Al-maklumla…bulan March ni kan bulan kelahiran yg empunya diri……ehem..ehem..

4hb March tempohari, tarikh kelahiran saya yg ke 34..ish..ishk..dah tua dah rupanya perempuan mengandung ini. Apa yg istimewa pada tarikh tersebut eekk?? seperti biasa….hubby ambik cuti..saya pun sekali la. Pagi ada check-up..pastu hubby kata harini nk pi mana cakap je. Kanda bawa kan. Cewah….ini soalan yg pantang ditanya…dah tentulah banyak agenda ni..hehe…tapi..perut dah camni..rasa tak larat la pulak. Hati membuak2 nak kesini-kesana tapi tak sedar diri…..at the end tak banyak yg dibuat pun. Antara agenda yg berjaya dilakukan ialah…..pi beli barang baby kat Sunway Pyramid New Wing, pi makan Muslim Chinese food yang Amil recomend kat Summit, pi amik cupcakes yg dibeli dan diorder utk birthday diri sendiri (kesian kan) kat Puchong n pas tu gi teman hubby main badminton kat Tmn Tun.

Kalau tak kerana perut dah besar..makin panjang kaki agaknye..tapi bagus gak…..duit hubby pun tak banyak kena kikis…ahak. Balik rumah….ingat nak keluar makan sama anak2 pastu..ntah macamana…my hero angah naik basikal terjatuh kat depan rumah langsung handle besi tu terkena kening dia. Incident jadi betul2 bila kami baru masuk rumah..nasib baik tak kena mata..apa lagi..terus bawa dia pi klinik. Doktor nak jahit..dia tak mau pulak..so takde banyak pilihan..terpaksa guna gam je utk elakkan luka dia dari terbuka. Siap kena cukur bulu kening lagi..tu tu la dear……tak berhati2.

Dah malam sikit….baby whity (kitten) pulak buat hal. Baru lepaskan sekejap….panggil2 dia takde. Alamak…ade org ambil ke.?? puas kami cari malam2 buta…….rasa cam nak nagis pun ada. Risau dia termsuk dlm longkang n kalau hujan camner?? Takpe…..anak 2 sumer doa agar whity selamat Tinggallah blackie seekor. 8hb..Election….Jalankan tanggungjawap sudah pasti. Balik dari rumah ayah mertua, my lovely sabrina dapat call dari kawan dia bagitau nampak kucing macam kucing kami yg hilang kat umah neighbaour dia. Dengan penuh harapan dan keyakinan kami whole family terus ke rumah yg dimaksudkan. Selepas bertanya dan berbasa-basi….dan kotak dibuka…..alahai…..whity yg comel ada kat dalam…sian….dah kurus….4 hari tak breastfeed mummy dia. Rupa2nya..anak tuan rumah tu terjumpa si kecik tu dlm longkang..tu yang dia bawak balik..kasi mandi n makan. Tuan rumah pun rupanya dah plan nak hantar pi clinic haiwan sebab diorang tak suka bela kucing……alhamdulillah..jumpa balik si kecik nakal ni. Rindu..macam mimpi jadi kenyataan pulak.

Hari ni 17hb, si perkasa LC pulak sakit. Semalam gaduh agaknya…..siang tak balik makan..bila malam cari dia bawa balik..tengok dia jalan berjengkit2…ni mesti kes gaduh. Puas sapu ubat….dia pun cam tad de mood. sakit agaknya…ntah2 patah pulak kaki dia. Pagi ni ..bonda kesayangan and adik bujang saya yg seorang rajin pulak menawarkan diri menghantar LC ke clinic haiwan. Diorang pun dah mula sayang sama semua kucing2 jagaan kami. Balik clinik bonda call bagitau…”LC terseliuh je….Doktor kata dia high fever mungkin sebab sakit sangat kut…jadi Doktor kasi jap je 2X. Kalau demam masih tak elok..next week kena bawa pi clinic lagi. SYukur..tak patah…..demam je ye sayang. LC adalah kucing pertama yg saya bela selepas berkahwin dan direstui oleh suami tercinta. Anak2 sumer sayangkan dia. Paling tak banyak ragam n selalu buat hal sendiri. Dari kecik sampai la ni dah berat dan ada muscle dah…dah bujang la katakan. Pi mengatal la tu kut..sampai gaduh2. LC……LC…..

Ok la…takat tu je kut. nanti kalau ada apa2 lagi…saya update kemudian. Have a nice day …lovely people out there..!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s