Ramadhan

Standard

Alhamdulillah…sampai juga kita ke Ramadhan 1429 ya. Tahun ni nampaknya puasa anak2 berjalan lancar. Dah lama rasanya tak update blog…..banyak juga perkara berlaku sampai ada yg dah terlupa pun.

Bermula ramadhan tempohari, along terjangkit chicken pox, than izzah dan angah….la ni baru ok sikit. Shahir n Qaseh belum terjangkit lagi..harap2 takde la sampai habis raya nanti.UPSR pun dah berlalu. Along?? Bila ditanya kata dia..ok…boleh buat..ada senang ada susah. eemmmm…takpe lah dear, dah berusaha jadi tengoklah nanti keputusannya.

Mak – la ni busy sesangat dgn kuih raya. Alhamdulillah…kuih raya mak support ckit. ye la……ada qaseh..masa takdak la…(hehe..alasan je tu)

Abah – macam biasa..cool je. Awal2 dah tanya kami nk beraya dimana tahun ni. Rasanya beraya di rumah sendiri agaknya. Dapat save budget…hehe. Jadi, sesapa yg agak2 sesat di Sepang..buleh la datang singgah rumah ye. Pintu sentiasa terbuka..insyaallah.

Bunga Api – sebelum puasa hari tu, pi putrajaya tengok pertunjukkan bunga api. Traffic punyala sesak..crowded lak tu. Dah anak2 beriya2 mengajak, kami pi jugaklah. Tak nyesal pun….best!!. Qaseh pun bukan main excited lagi dengar bunyi bunga api.

Big Apple Seremban – Dah 2 kali pi jenguk asyik abis je.  Before ramadhan sempat singgah petang, tengok ada lagi…sapu 3 kotak. Ha….lepas geram apalagi…makan sampai muntah. haha…..

Esok nk berbuka di PICC. Syyhhh…orang belanja…best!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s