Kad Hari Raya

Standard

Hari ni masuk hari ke 17 kita puasa ya. Sampai semalam, tak ada sekeping pun kad hari raya diterima. Almaklum..la ni nak wish hari raya…sms je. Senang, jimat n cepat. Tapi rindu jugak nak dapat kad hari raya macam dulu-dulu. Takde org nak bagi ke??  Tengah sedih2 tetiba pagi tadi dlm kereta terpandang sesuatu dalam handbag. La….kad hari raya buatan sendiri rupanya.

Bila buka…rasa sungguh terharu. Bukan sebab terharu dgn kad buatan sendiri tu.(sebab kad2 tu cikgu sekolah suruh buat tu)..tapi perkataan yg ada dalamnya.  Ooooo..anak bujang yang bagi….Shahir.  Siap dgn dekorasi lambang hati, ketupat, bunga, bulan, bintang and awan pun ada.  Di muka depan bujang tu tulis…..Kepada Ibu tercinta. Didalam ditulis, “Wahai ibu yang tercantik, ampun kan lah dosa Shahir ya……” Daripada: Shahir. Ala..soo sweet n TQ my hero.  Sat-sat lagi….the balance 3 akan create jugak la tu. Jadila..tak dapat dari org lain..dapat dari my honeys n my heroes pun dah cukup mengembirakan.

Itu lah anak2 kita ya. Kecik2 kita la yg tercantik dan terbaik di mata dia. Kita la yg paling dia sayang..maknanya…Ibu lah segalanya.  Tapi esok bila dah besar panjang…dah ada mata air dah ada buah hati….yg tu pulaklah tercantik dimata dia.  Emmmm….apo nak dikato.. hehe. kadang2 bila bercakap pasal anak2 ni,  terusik jugak hati.  Ye la…..kalau nakal n walau kena pukul sekali pun..lepas tu…they will always forgive.  They never keep it in their heart. SIncere kan anak2 kita ni.

Aku bersyukur ke hadratMu, kerana mengurniakan kami berdua anak2 yang baik dan sihat. Alhamdulillah!

PICC – last week pi buka puasa kat sana. Food…not bad..sedap n banyak variety.  Sesuailah dgn harga n yg paling penting….children below 12 FOC. For myself yg ramai anak ni rasanya cukup gembiralah kalau ada mana2 hotel yg buat jamuan berbuka puasa dan anak2 tak yah bayar.  Ada tempat lain offer camtu tak??

Kanda – Outstation since Saturday last week.  Buka puasa tanpa kanda…masih OK.  Yg tak tahan tu bila waktu sahur…..budak2 ni bila ayah dia takde..makan pun lebih kurang je n tak berselera. Tak best depa kata..ayah takde.  Emm…tak sabar nak tunggu hari Jumaat..kanda balik.

Shopping…..eemm..ni lagi satu. Ingat weekend ni nak pi sogo. Yg penting baju budak2.

Lagu raya dah berkumandang di ofis ni. Mood raya dah membuak2 ni. Another 1 week to go..lepas tu cuti raya bermula…..yeeeaayyyy…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s