Hari Raya Aidilfitri 2008

Standard

Alhamdulillah…..hari raya tahun in berjalan dgn lancar dan seronok sekali ditambah dgn kehadiran Qaseh Fatihah.  Tahun ni warna tema adalah warna coklat. Hari raya pertama, kami ikut abah n mak ke puncak alam menziarahi kubur arwah opah dan singgah lepak di rumah fara. Petangnya berjalan ke rumah sanak saudara yg lain di sekitar ampang dan sentul.

Hari kedua kami balik kampung..yeeaayy…budak2 bukan main seronok sekali..opss.bukan budak je yg seronok..bapak budaklah yg paling seronok..hehe…. Malam di kampung, kami adakan barbecue. Pak Teh tokeh sate dah pun siapkan sate ayam n kambing…perrgghh..sedap. Ditambah pulak dgn ayam perap n bihun tomyam…makan sampai tersandar lah beb. Seronok sungguh. Adik-beradik hubby semua ada. Berkumpul ramai2 sesekali macam ni memang meriah. Itu sebabnya ia seolah2 dah jadi satu kemestian utk pulang ke kampung tak kira kewangan mengizinkan atau tidak. Macam..tak completelah raya kalau takdak adegan berkumpul dan barbecue ni.

Raya keempat…berkonvoi dgn my sis n bro family to berhari-raya ke rumah mak n pak saudara. We start from Banting to Klang, Shah Alam, Puchong and PJ. Hampir 12 malam jugalah sampai ke rumah. Alhamdulillah…budak2 ni especially Qaseh tak meragam langsung.

Hari Ahad raya ke 5, kami turun lagi ke PJ melawat kubur arwah MIL. Sempat juga singgah ke rumah babysitter budak2 ni dulu. K.Ani who they called ‘mama’ nowadays pun tak sihat. She got cancer and not only that…she suffered a lot actually. Being a 2nd wife yang selalu ditinggalkan (husband kahwin 3) dan dgn keadaan kesihatan yg tidak baik termasuk kewangan yang sempit…life is difficult for her. Pity her a lot…budak2 ni…bergenang2 air mata dibuatnya.

This week…plan nk ke Puncak Alam……CIk Timah..kami nk singgah…..jadi…Nasi Dagang jangan lupa hidang k.!!

To all……this whole month..makan biar berpada-pada tau. Nanti berat dah bertambah..bukan senang nak turunkan balik. Kepada yg ada rezeki lebih…jgn lupa buat open house…..!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s