LeSeN MeMaNdU dah……KO

Standard

La……selama 4 bulan ni rupanya, myself memandu tanpa lesen. Camner buleh tak perasan ni?? Agaknya sbb too busy or maybe too excited with kerja baru kot.  Perasan pun bila last week, Ina dok citer pasal staf yg dok drive with lesen mati. Bila balik rasa nak tengok lesen sendiri n bila belek2..alamak..dah KO since 6/6/2008 la plak. Gitau hubby…langsung dia membebel…..tapi takpe..bebel punya bebel…dia letak duit suh renew harini. haha..berbaloi kan kena bebel. bebel je dapat duit..bebel je dapat duit…kalau selalu camni kan ke bagus.

Semalam, sambil hubby drive..kat tengah2 jalanraya ada lak anjing tergolek cam mengelupur. Myself lak dah la fobia with previous incident terus cam terkejut badak suh hubby ketepikan kereta takut terlanggar anjing tu. Bila slow down, anjing tu tetiba bangun and blah….hampeh betul. Ingatkan mengelupur sbb kena langgar. Hubby kata, anjing tu tengah gatal tu…dok mengaru-garu kat jalan. Kata hubby lagi..musim mengawan ni…haha….aik kanda, musim anjing mengawan pun tau??

Hari ni masuk kerja awal. Reason is…hantaq anak pi sekolah. Bulan ni sekolah setengah bulan je n than cuti sekolah bermula. Tapi bus fare tetap kena bayar full. eemmm…..cam rugi la pulak rasanya dok bayar full tapi naik bus half month je. So lepas buat calculation semalam, kami decide utk hantar budak2 ni pi sekolah. Tengahari atok dia akan tolong ambilkan. Kira orait lah tu…at least dah buleh save.  Pagi tadi cam kelam-kabut sikit…Qaseh pun kena mandi awal ..alhamdulillah dia rileks je.  Bila drop kan budak2 ni kat depan gate sekolah and when they on their way to their perhimpunan..tetiba hati rasa sayu pulak. Dah besar dah anak2 ni. Pejam celik..pejam celik rasa sungguh cepat masa berlalu…dulu semua kecik2 lagi. Rasa sunguh bersyukur dengan kehidupan yg dikurniakan tika ini. Perasaan bila melihat anak2 ni tadi adalah sesuatu yg tak dapat digambarkan. Berdoa semoga kami berdua dikurniakan  kesihatan yg baik untuk melihat anak2 ini membesar dan dewasa di depan mata. InsyaALLAH.

Note: Hati rasa berdebar2 since morning today?? kenapa ya?? Emmmmm…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s