Sabrina

Standard

Semalam ambil EL. Reason – nak memanjat Kementerian Pelajaran utk buat rayuan SBP.

A few months back, hubby tak nak isi borang SBP untuk Sabrina.  Alasan utama ialah dia tak mau anak2 tinggal di hostel dan cuma 12 tahun je dia tinggal dgn kami. Tapi bila Sabrina dapat keputusan yang bagus, dara tu complain la kat ayah dia..kawan2 semua dok tunggu SBP. Ayah la..tak mau isi form…Ina dah tak ada peluang nak masuk asrama penuh. Kami pun actually tak sangka yg dia buleh dpt keputusan yg bagus. Bukan memandang rendah tapi dia pun dok belajar main2 je….macam paku..sekali ketuk sekali masuk..sekali ketuk sekali masuk.

Dah tu, utk borang SBP pulak memang keluar sekali sahaja. Oleh kerana hubby pun dah rasa amat bersalah, yesterday dia ajak la panjat Kementerian buat rayuan. Kata dia…nak tebus balik kesilapan dia tak isi borang tu.  Syukur semalam semuanya nampak berjalan lancar dan sekarang cuma tunggu keputusan je.  Semalam singgah juga ke Jln Raja Laut hantar borang MRSM. Harapan memang supaya dapat tempatkan anak dara tu di SBP tapi kalau takdak rezeki..MRSM pun OK juga. Cuma berharap di tempatkan di N.Sembilan..taklah jauh nak travel. Kalau apa-apa hal pun senang nak jenguk.  InsyaALLAH…semoga Allah makbulkan doa kami.

Seri Puteri Cyberjaya, Kolej Tunku Khursiah & SMAP Labu jadi idaman. People out there, tolong doakan juga ya…..AMIN.

One response »

  1. assalamualaikum…
    kak long,nurul slalu bce kak long nyer blog tau..
    rajin2 la update ek..sbb ble bce blog kak long nyer blog rse cam dekat jer ngn family..
    hehe..sekurang2nyer tau la ap yg berlaku ngn family kt mesia..
    ap2 pon nurul doa mge sabrina dpt skolah yg terbaik..n congratulation to her..
    n kak long ngn abg long pon sme sbb sabrina berjaya..
    klu dpt MRSM N9 nnt sme la ngn uda..huhu..
    kim salam org mesia..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s