Monthly Archives: January 2009

Sickening

Standard

Bila baca newpaper dan gambar orang mati bergelimpangan kena tembak kena bom, aku selalu fikir, apa hal dunia ni? Sungguh meluat cam rasa nak muntah..benci yg amat sangat bila lihat betapa murahnya harga seorang manusia.  Ini benda tak betul dan bila aku tau dan semua org tahu ia tak betul aku lagi jadi menyampah sebab aku dan orang lain yg kerdil macam aku ni tak boleh nak betulkan. Aku jadi sangat upset dengan benda-benda dasyat macam ni bila orang bunuh-bunuh, aku tak ada kuasa nak hentikan.

Kalaulah aku ada kuasa macamana nak adjust orang jahat yg takde langsung perikemanusiaan dan hati busuk lebih dari bangkai. Hello…!!!! Tolonglah bagi semua orang dalam dunia ni hidup dlm sikit ketenangan…….iisskkhh sesak dada dibuatnya kerana tiada daya langsung mengubahnya selain dari tidak membeli lagi barangan buatan mereka. Cukup ke?? At least kan……..Better than nothing anyway.

P/S: Benda-benda kejam ni buat aku rasa malas nak cakap…sampai bila ditanya macam dah takde perkataan sesuai yg boleh mengambarkan apa aku rasa sebenarnya.  BENCI!!!!

Azam

Standard

2008 has come and gone and as i looked back at the year, i would say Alhamdulillah although masih ada yg belum dicapai and still tetap bersyukur kerana diberi peluang melalui tahun yg baru. La ni dah coming into 2009….i don’t have a lot of resolution selain to be a good wife as always, to avoid meninggalkan/melewatkan solat and to handle money dgn lebih bijak.

Good Wife – Emmm…kena rajin masak, kena rajin kemas, kena jaga mulut.. .kurangkan pot pet..pot pet..hAha

Solat – hubby pesan to anak2 n myself….tahun ni pi berjalan mana2 mesti standby telekung n kain pelikat dlm keta. Pegi mana2 mesti singgah solat bila sampai waktu..tak mau tangguh-tangguh cam tahun dulu-dulu. Ni azam no wahid ni.

Duit – Ha ni berat sikit coz me as usual…type yg kira cam boros la jugak tambahan lagi kalau pasal makan tapi 2009 ni….InsyaALLAH…I’m going to jot down every single sen that i used start from the basic groceries spending. Dah tiba masa to do something about it coz i wonder where does my money go all this while. We’ll see OK..starting this Monday.

Today Along form 1 registration to SMK Bandar Baru Salak Tinggi. Kalau ada rezeki lain n dpt masuk asrama bagus juga tapi kalau rezeki tu kat sekolah ni…it’s OK. This school is not bad though…excellent dari segi pencapaian juga. Petang tadi Along n others pelajar cemerlang dpt insentif from Dato’ Ir. Mohd Zin Mohamed for their UPSR. Malam kanda belanja makan di Sunita…food n service as usual memang tak menghampakan.

Tomoro is another busy day….anak2 yg lain nye registration day pulak and monday hubby akan uruskan persekolahan anak alone this year.  Me? Tak leh cuti…..sorry kanda!!

HAPPY NEW YEAR.. LOVELY PEOPLE !!!! Sorry for the late wish ya.