Hari “Gumbira”

Standard

A few days before adalah hari-hari yang mengumbirakan bagi kebanyakkan orang and hari2 yang Extra gumbira + bahagia + penuh makna bagi certain people out there.  Itu rezeki and of course jgn lupa bersyukur kepada Yang Maha Esa dan berterima kasih pada dear boss k.  For me….need to wait till next year insyaALLAH semoga panjang umur dan dapat merasa ‘durian runtuh’ from MURNI. This end May, ngam la setahun for me being a part of warga MURNI and i’m definately glad n bersyukur teramat for such opportunity dapat bekerja dekat dgn rumah. Ina & Azwa, tima kasih sbb sudi belanja! KaMal n others, tak yah susah-susah…gunalah duit tu untuk benda2 yg penting dulu. Belanja family makan jgn lupa……itu yg utama. Saje je sakat u’all mintak belanja….and anyway, niat tu yg penting…ada niat pun dah memadai dah….sejuk hati……

Semangat untuk berjoging cam dah luntur je..napa eekk??? Ni semua pasal skip and ponteng sepanjang minggu lepas la ni. kasut lak buat hal. Baru beli dah ternganga cam buaya nak tangkap mangsa. Buat spoil mood betul la. Nantilah..build up balik semangat yg cam nak hilang.

Weekend gi lawat BIL….diagnosed ‘Heart Attack”. He is OK now…but than rasa sangat tak sedap hati la sebab he is still young and anak pun masih kecil.  Better stop smoking la Zam and kalau tak boleh..reducekan pengambilan tu. Ubah cara hidup for your own good.

Wot else to update…….eemm….Amoi dah dapat ‘cucu’. Whity & Blackie..each lahirkan 4 baby kitten jadik overall ada 8. Semuapun dah kena booking. kanda macam bagus je nak bela 2. Than, ada 4 ekor kucing la dlm ini rumah ye kanda? Banyaknye…sapa nak jaga ni??? sapa nak buangkan dianye bahan buangan n gantikan pasir??? sapa nak buat keja ni sumer?? Mestilah saya kan…kan..kan?? Kanda nak tolong? Betul ke ni?  Macam tak leh caya ni…will come out with black n white nanti. Kasi kanda n anak2 sign…..segregate kerja. kalau gagal…..sila la sedekahkan kucing tu kat sesapa yg nak OK.

Lagi berita gumbira dari my beloved bro Azhar. My SIL selamat melahirkan anak ketiga a few weeks back. After dianugerahkan 2 puteri, at last dapatlah juga putera yg sangat comel. Alhamdulillah and lepas ni jadi cam hang la Nora…..sssyyhh..boleh tutup kedai.

p/s: Rasa nak tutup kedai jugak aaarr. Bukan tutup sekejap-sekejap..nak tutup TERUS MENERUS. Emmm camner eekk? Ni nak kena slow talk ngan kanda lagi nie.

3 responses »

  1. Dear kak Nani…

    happy besday!!!!….happy nampak sejak akhir2 ni…berseri2 je…pasal tak dapat apply cuti ke…hahahaha….takmo makan dalam punya pasal sanggup…muahahahahahahahaha

  2. banyak2 bersabar kak nani….lagi berapa bulan je…alaaa lagipun kak nani sendiri yg buat surat tu kan…hahahahaha….buat la confirmation in advance….hahaha suka hati azwa je kan…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s