Happy Birthday, Me!

Standard

Emmmm….this year rasa sungguh terharu and surprised bila kanda handing sejambak roses to me.. i was like terawang-awang, smiling ear to ear at that time and again, speechless..kelu seribu bahasa. Kanda bought me roses!! Dengan hadiah comel di tengah-tengah malam buta! isn’t that sweet?? dah tak leh think of anything dah n rase nak nangis pun ade.. it was really, really, really a sweet & wonderful surprise. never once in my mind i’ll be getting flowers dari kanda sbb kanda ni memang bukan jenis yg bagi bunga since waktu nak ngorat and apatah lagi masa bercinta sampailah dah kawin ni… but he did!! tu yg sungguh surprise tu..😀 tima kasih, kanda! i really love those roses……sampai rasa cam nak freezekan buat kenangan..manalah tahu..kut2 kena tunggu another 14 years baru dapat bunga again . But than rasa heran juga at first……sampai dok tanya dia is there any hidden agenda with all this roses and gift?? manalah tahu kan bak kata K.Cun, lelaki ni kalau dia buat sesuatu yg tak pernah dia buat before:

a: Dia nak mintak tambah anak.

b: Dia nak pinjam duit kita

c: Dia nak kita upgrade kita nye “performance”.

d: Dia nak tambah kuota (ini bahaya).

Antara semua…..rasanya i rather pilih C or B. Kalau A kena fikir dulu n kalau D..takutttt……haha. Jadi oleh kerana tak boleh tido sebab rasa sungguh gembira n rasa curious maka terjadilah dialog berikut.

Aku: Kanda kenapa buat suprised ? Dulu bila asyik minta bunga kata membazir la, suh pilih pokok lagi berfaedah la.

Kanda:(no answer tapi dok senyum meleret)

Aku:  Kanda ada hidden agenda ye? Nak suh sign apa-apa borang ke lepas ni? (Tanya dgn nada sedih…konon..haha)

Kanda: Takde apa-apa. Saje je nak bagi kat hang lagipun dah 14 tahun dok mintak.

Aku:  Alasan tu je? Cam tak relevan la plak.
Kanda:
Abang bagi sbg tanda terima kasih kat hang sbb abang selalu balik lewat & hang terpaksa susah terkejar-kejar hantar /ambik anak2 gi/dari tuition dengan anak kecik (Qaseh).

Aku: (Terkebil-kebil tak sangka kanda appreciate it all this while. Tak boleh la nak merunggut lagi lepas ni. ahak) Tapi, bunga tu..kenapa 7 kuntum kanda? Biasa org bagi 1..takpun 3, 5.

Kanda: 7 kuntum tu maknanya…..5 tu anak-anak kita. balance lagi 2 tu..abang dgn hang.  Aduh..sweeet and terharunya. kan dah cakap….he is not the type yg romantik langsung. Definasi bilangan bunga tu pun ikut dia nye version. comel kan….haha.

OK. Poem ni specially dedicated utk kanda tau…

I offer all that i have to give

To you, to love

And all my days I want to live

With you, In LOVE


P/S: For all beautiful people out there, TQ soooo much for all the DOA’s, wishes and gifts k. I really appreciated it. Sayang semua…..!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s