UPSR 09

Standard

2009_08211208090058Hari ini adalah hari pertama peperiksaan UPSR dan bujang saya Muhd Shafiq adalah salah seorang calon tahun 2009 ini.  Sebagai pendorong sekaligus bagi membakar semangat bujang saya tentunya, saya bercuti hari ini bagi menghantar dan menjemputnya pulang dari sekolah. Kebetulan, buah hati saya Nurul Izzah dan Anwar Shahir juga masih belum sembuh dari sakit. Kelapangan ini saya gunakan sebaiknya.

Seusai solat subuh, telefon diruang tamu berdering. Dihujung sana, dara saya Nur Sabrina memberi salam langsung minta berbicara dengan adiknya. Mungkin ada kata-kata nasihat yang diperturunkan bagi menghadapi peperiksaan pagi ini tentunya. Ingat juga dia….

Kanda, sebelum ke daerah rezeki..berkali-kali memberikan kata perangsang buat bekalan sibujang saya. Kami berdua mendoakan yg terbaik.

Petangnya, buahhati saya kelihatan seolah sudah sihat. Ketika berbuka, masing-masing sudah mahu menjamah nasi walaupun sedikit. Nurul izzah saya sudah hampir 3 hari tiada nasi yang menjengah perutnya selain bubur yg saya berikan semalam…itupun hanya sesudu yang dipaksa rasa. Melihatkan mereka sudah mula ada selera sudah cukup menghilangkan resah saya yang bertapuk-tapuk beberapa hari sebelumnya.

Syukur saya kepada Yang Maha Kuasa.

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s