Kek Express

Standard

Kenapa kek express? Sebab tak payah buat…balik kerja dah siap.

Siapa buat? Siapa lagi kalau bukan mak tersayang.

Tiada unsur paksaan OK. hanya tunjuk muka kesihan je kat mak semalam…langsung mak sedia buatkan. Terima kasih Mak! Mak memang selalu ada untuk meyelamatkan keadaan macam selalu-selalu.

Dok fikir-fikir pasal topping. Krimwell…fresh cream….ceklat masak….iisssyhhh..renyah lah. last-last..nasib baik ada cekgu aka pompuan mengandung yg sweet tapi sikit brutal beri resepi paling sempoi. Tambahan lagi..semua bahan memang ada dlm gobok dan tak perlu beli. Jimat kan…..

2 cawan susu pekat + 1 cawan serbuk koko + sedikit butter.

Panaskan atas api perlahan-lahan dan tak perlu sampai mengelegak. Letak air sikit kalau nak cair.

Tak sampai 10 minit……taraaaa………dah siap!

Biar sejuk sikit..tuang atas kek….sagat ceklat bar…tabur ceklat m&m….walla…

Sempoikan.

Kek utk bujang Anwar Shahir bawa ke sekolah hari ini.

Katanya untuk jamu kawan-kawan bagi majlis perpisahan dan advance birthday dia yg sepatutnya bulan depan 14hb.

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s