Sekinchan Ikan Bakar, Bandar Puteri Puchong

Standard

Semalam malam, kanda ajak ke Bandar Puteri, Puchong. Agenda utama…mahu belikan reket badminton baru buat Shahir.

Hujan renyai-renyai…perut berkeroncong sedikit lalu disepanjang perjalanan mata ralit mencari tempah singgah untuk makan malam. Tiba-tiba ternampak Sekichan Ikan Bakar yang baru dibuka. Kanda ajak singgah.

Suasana ok dan selesa. Tempat duduk boleh tahan penuh…ramai pelanggan. Lauk kena beratur dan pilih sendiri di kaunter ikan. Pelayan hanya akan ambil order untuk air sahaja. No meja jgn lupa sbb no itulah yg akan kita sebut bila nak order apa-apa additional nanti. Ikan dah pilih..lepas tu tunggu. Ops..menu tak banyak tau. Selain ikan bakar dan seafood yg pelbagai…lauk tambahan lain adalah paru goreng sambal, ulam, keropok ikan, ubi rebus dan satu dua jenis yg lain. Nasi ada nasi putih dan nasi lemak. Oh ya…nasi dan sambal cicah akan dihantar selepas ikan bakar tiba atas meja.

Rasa….sedap. kalau ada rate 5 bintang..saya bagi 4 cukup lah. Harga..errrmm boleh tahan jugak. Oleh kerana kami makan berempat je semalam..kosnya lebih kurang RM47.00.  Mahal sikit lah tapi macam ok kut.

Sirap bandung & teh tarik RM 1.80 segelas, Nasi putih RM 1.00 sepinggan, ikan kembung bakar RM 10.00 seekor, Ikan bawal bakar RM 20.00 seekor, paru sambal RM 3.00 sepinggan kecil.

Mahu datang lagi bawa kesayangan-kesayangan saya kemudian nanti.

Jom!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s