Malaysia Airline

Standard

Kali terakhir menggunakan pesawat ini adalah kira-kira hampir 9-10 tahun dulu. Selepas-selepas itu sering Air Asia jadi pilihan. Mungkin sebab harganya yang murah. Murah ke?? Ntahlah…kena bandingkan juga sekali-sekala dgn rega MAS. Kekadang rega Air Asia lepas dah dicampur tax itu..tax ini..sampaikan lebih kurang dengan rega MAS. Kalau bernasib baik MAS boleh dapat lebih murah.

Saya balik dari Terengganu dengan MAS. Saat masuk dan mencecahkan punggung pada kerusi pesawat..terasa sungguh perbezaannya dengan Air Asia. Selesa. Dalam perjalanan hampir sejam..diberikan tit bits dan jus buah. Menuju ke dalam pesawat pun tidak perlu berjalan jauh dan mendaki tangga. Sangat convenient untuk saya yang punya anak kecil dan ketika itu mendukung Qaseh Fatihah yang nyenyak tidur.

Dalam perjalanan…sambil melihat sekeliling dengan banyaknya seat yang masih kosong….hati saya berbisik jahat nakal.

Adoyai….banyaknya seat kosong. Malam x ramai. Isshk..nyesal pulak belikan seat utk Qaseh nie. RM124.00 ni kalau dibuat belanja di Pasar Payang tadi pun bagus.  Errrmmm…….

Oooppsss…..apa la dok fikir camtu. Tak baik la. Menipu namanya tue. Esok-esok kalau dah nyesal di akhirat..kelak bila nak bayar balik mana pulak nak cari tawkey MAS ni?

Eloklah bayar…..seat dah tentu-tentu ada…CONFIRM. Kalau tak bayar dan seat penuh…tak ke NAYA…tentu Qaseh TAK SELESA dan TAK NYENYAK tidurnya nanti kan…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s