Syawal 1432H

Standard

This slideshow requires JavaScript.

Syawal kali ni meriah macam selalu selalu. Yg paling best bila dapat berkumpul dengan anak2 bersama cuti yang panjang…

Raya pertama berjalan dari pagi ke petang…sesi anak2 ngumpul duit raya.

Raya kedua…kanda setia bersama pil chi kit teck aun…jadi hanya stay di rumah saja….nunggu tetamu datang dan menempek di rumah mak bersama adik no 3..Azhar.

Raya ke tiga….sesi bersilat di dapur menjamu ipar yg datang nun jauh dari Sungai Petani dan juga dari dekat. Kari Tenggiri, Masak Kicap Rempah Ayam, Pajeri Terung, Kobis Tumis Udang dan Sambal Belacan jadi menu. Petang berjalan ke Seremban dan Rantau.

Raya ke empat….menempek lagi sambil membantu mak bersilat di dapur dengan adik no 2 Fara yg tengah sarat mengandung. Mak menerima jemputan yang entah berpuluh orang barangkali. Dari tengahari hingga ke malam..tak sudah. Seronok. Kerja jadi ringan sebab dah ada anak2 dara yang ambil tender buat air, mengemas n basuh pinggan…hehe

Raya ke lima..hari ini…mahu berziarah lagi…..esok..anak2 dah sebuk berkemas balik ke daerah ilmu…

Masih belum lewat untuk wish kan…

Selamat Hari Raya lovely people..!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s