Housewife

Standard

Semalam masa sembang-sembang dgn anak-anak….Shafiq tanya..

Ibu, suka tak kalau ayah gaji besar?

Suka!

Kalau ayah suh ibu berhenti kerja dok kat rumah..suka tak?

Suka!

Errmm….ibu tak bosan ke? Asyik nak kemas, masak, basuh baju?

Tak. Kalau dulu-dulu ibu tak nak. Tapi kalau ayah offer ibu duduk rumah sekarang ibu setuju je.

Napa plak. Semua memandang saya sambil menunggu jawapan.

Sebab……jadi sururumah sekarang best. Lepas dah kemas, dah masak, dah basuh baju boleh layan internet, boleh tengok citer korea, boleh update blog..n kalau bosan boleh pegi lunch dgn kawan..petang-petang boleh gi jogging tak pun gi aerobic. Amboi mcm best je kan.

Anak-anak yg tadinya mengangga terus angguk-angguk tanda faham dan setuju.

Iyelah ibu..betul jugak tu kan. Best aper jadi surirumah.

Saya senyum. Best ke jadi surirumah?

Ntah? Rasanya lagi tensen kut…kerja yg sama tak abis-abis lepas tu asyik dok nak fikir resepi apa nak masak hari-hari…betul tak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s