Qaseh dan teman baru…Faris.

Standard

Badan tak berapa sihat sejak semalam. OOhh…..baru sedikit tuhan berikan ujian sudah seakan tidak tertahan. Ops…tapi saya berjaya tidak menyuarakan keluh kesah tau. Ya…berjaya. Biasalah…dah diberi sihat hampir 360 hari setahun dan hanya beberapa hari saja tidak sihat…..masakan mahu komplen ye tak? Tak patut pun. Malulah mahu beraduh-aduh dgn Yang Maha Kuasa. Malu….

Apalah saya ni….cerita tentang tidak sihat pun mahu dikhabarkan dalam blog. Bukan apa….saja. Daripada membiarkan blog nie bertambah tebal sawangnya..eloklah diceritakan sesuatu ye tak.

CNYear tempohari ke Hot Spring Sg Klah lagi. Terlalu crowded. Tak dapat enjoy ke tahap maksima. Qaseh sudah punya kawan baru. Comel je berdua-duaan berpegang tangan…jalan kedek-kedek.

Ini dialog selepas tiba di rumah..

Qaseh: Ibu , rumah Faris kawan adik tu dekat tak?

Ibu: Jauhlah sayang.

Qaseh: Ala…..tak bestla. 

Ibu: Napa? 

Qaseh: Ya la. Dia kawan adik. Adik nak pegi sekolah pegang tangan dgn dia la.

Ibu: Oooitt…kan ayah cakap, org girl…x leh pegang tangan org boy.

Qaseh: Isskkhh..ibu nie. Dia kawan adik la…(sambil memuncung pergi)

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s