Aerobik & Kosmo

Standard

Hari ni saya pulang lewat. Iya…kerja terbengkalai sebab saya berjimba beraerobik tadi. Saya sedaya upaya berusaha utk tidak ponteng sesi aerobik. Tak mahulah..nanti semangat mampu luntur. Oh ya..dalam seminggu hanya hari Selasa sahaja saya pulang awal..sebab..Isnin & Jumaat saya ngeteh dgn teman-teman. Rabu n Khamis pula saya ada kelas aerobik. Sekarang..most of the step semua dah lancar. Maka semakin lajulah saya bergerak dan semoga semakin cepat jugalah lemak tepu saya terbakar..hehee

Sampai di rumah….baca Kosmo. Sampai helaian ke 3….mata tertancap ke foto kecil yang wajahnya memang tidak asing.  Foto isteri kesayangan tuan punya daerah rezekilah. Telefon dicapai…laju saya menaip sms buat bos.

Incik bos, dok belek Kosmo terperasan foto Pn Jun di helaian 3. Sampaikan salam saya pada puan.

Apa cerita? 

Kes rumahtangga pemain bola sepak Safee Sali.

Ok. Saya cari esok. Tq.

Xpe. Saya bawa ke pejabat. 

Bos…bos….Esok nak cari kat mana? Kosmo semalam..esok dh takda. Yg tak laku pun dah di return la. Oh lupa nk khabarkan, isteri bos saya ni peguam syarie hebat. Sangat softspoken, sweet n humble bila berbicara. Dengarnya  semulajadi bertukar hebat ketika berada di mahkamah. Dah ramai juga selebriti yg telah menggunakan khidmat beliau. Hebat…..

Bulan March hampir khatam. Terima kasih kepada geng bus sekolah yg sudi belanja makan besar sempena anjakan usia saya. Ulangtahun kelahiran dalam bulan yg sama dgn bos kewangan yg awet muda. Sempat juga saya menyempit masa dia potong cake.

Ya Allah…mohon saya diberikan kesihatan yg baik sepanjang tahun ini agar dapat beribadat kepadaNYA. Murahkan rezeki saya, permudahkan urusan dan saya mohon Allah tetapkan iman saya dan orang-orang sekeliling saya. Amin.

Image

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s