Beg COACH hadiah hari lahir…

Standard

Ini beg COACH hadiah hari lahir saya dari seorang teman baik…Pearl. Teman baik saya ini pencinta beg jenama ini dan almarinya penuh COACH saja. Berbeza sekali dgn saya yg tidak melihat kepada jenama dan membeli mana yg saya fikir menarik. Beg paling mahal pernah saya beli pun cuma berharga RM250 jenama Liz Clairborne (https://naini74.wordpress.com/2011/11/24/liz- claiborne/) yg duitnya saya kumpul berdikit-dikit.

Beberapa hari membawa beg itu pergi dan pulang kerja…mak puji…cantik. Seminggu dua minggu mak ajak saya ke rumah Pearl. Alasan..mahu minta Pearl belikan yg sama buat mak. Saya tak pick-up…slow. Tak faham yg mak sangat berkenankan beg hadiah hari lahir saya.

Pearl! Ada kat rumah tak?

Napa?

Mak nk datang ziarah. Nak order beg serupa macam yg ko bagi.

Oooiii….susah nak dapat yg sama. Apsal ko tak bagi je beg tu kat mak??

La….kan tu hadiah. Nanti ko kata apa plak. Belikan yg baru lah…aku bayar.

Pn Naini. Apa la ko ni…bagi jelah pada mak beg tu. Dia dah suka. Nanti aku gantikan lah dgn yg lain. Mak dah berkenan tu. Isshhh…ko nie. 

Saya tersedar tiba-tiba. Bengapnya saya. Tak faham hint yg mak beri. Apa salahnya memberikan sesuatu yg kita sayang kepada seseorang yg juga kita amat sayangkan. Berbaloi bukan. Esoknya..sewaktu mahu berpergian ke daerah rezeki saya singgah rumah mak.

Mak, ini untuk mak! kata saya sambil hulurkan beg coach hadiah hari lahir saya pada mak.

Wajah mak ceria. Eeehhh..mak bukan nak beg tu. Mak nak kirim kat Pearl belikan yg lain tapi serupa.

Takpe. Ini saya beri pada mak. Cantik kalau mak pakai. balas saya.

Mak senyum. Senyum yg sampai ke telinga. Senyum yg buat hati saya berbunga bahagia.

Betul ke ni. Bagi mak?? Terima kasih banyak-banyak.  Mak ni macam tak percaya pula. Saya beri ikhlas dari hati tau.

Seperti yg saya sebut awal tadi. Saya bahagia membuatkan orang kesayangan saya bahagia. Hati saya puas. Sepanjang ke daerah rezeki senyum saya menguntum saja di bibir. Terima kasih utk teman saya Pearl yg telah menyedarkan saya.

Untuk Pearl. Tak perlu digantilah sayang. Hadiah itu tidak pergi jauh. Sentiasa dekat dgn saya setiap kali saya lihat mak.

Terima kasih Pearl kerana memberi saya sesuatu yg membahagiakan mak.

Terima kasih banyak untuk hadiah hari jadi itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s