Qaseh 4 tahun

Standard

12 April…Qaseh, budak kecik comel yg petah dah 4 tahun. Sudah semakin besar anak ibu. Mulut awak tu tak habis2 pot pet pot pet. Keletah awak sangat menghiburkan sayang. Di rumah…sentiasa..mandi pun mahu sama ibu….tidur pun mahu sama ibu. Ibu dah kurang privacy tahu. Cuba-cuba juga menyelinap mandi tanpa awak..hasilnya nanti awak memuncung..sambil membebel…terpaksa pulak ibu pujuk dan janji utk mandi bersama lain kali. Ibu, peluklah adik. Kalau ibu tak peluk, adik tak boleh pejam mata la. Peluklah..peluklah. Kalau ibu tak layan…awak bodek ayah pulak. Ayah…..cepatlah peluk adik. Adik tak boooleehhh tidor nie.  Qaseh…Qaseh..awak comel tau…

Tiada celebration hari ini sbb kita dah celebrate di sekolah angah weekend lepas sewaktu Along balik bercuti. Hari ni, ibu hanya bawa awak ke kedai dan belikan apa2 saja yg awak mahu. Cake utk awak pun masih berbaki dlm peti sejuk tu…dgn patung barbienya yg dh hilang ntah ke mana. Awak happy kan..dapat cake macam yg awak idamkan. Sedap pulak tu.

Sayang, ibu doakan semoga anak ibu membesar menjadi anak yg solehah. Semoga anak ibu sihat, bijak, manja, comel macam selalu-selalu. Ibu doakan juga agar nanti anak ibu diberikan kehidupan yang baik lantas mampu mencapai cita-cita menjadi individu yg berjaya kelak di suatu hari nanti. Ibu saaayang anak ibu. Terima kasih kerana menghadirkan diri menceriakan kehidupan ibu, ayah, along, angah, kakak n abang yg sedia ada. Sayaaang awak!

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s