One Hotel Helang & Hole in the Wall Langkawi

Standard

New wed couple aka adik bongsu Baim & Aini baru balik dari Langkawi jam 11.40 tadi. Kami pick up di LCCT n kemudian terus pi makan tomyam pok tek di restoren kegemaran kanda di pekan lama Sepang. Tom yam kat situ memang terbaek. Amboi…..banyak betul pengantin memborong. Yg penting…coklat mesti mau ada…yeeayyy.

Both of them pergi dgn tiket kapal biaya sendiri. Saya dan kanda hanya mampu sponsor accomodation & candlelight dinner je. Nampak dua-dua puas hati..alhamdulillah.

Untuk accomodation 3 hari 2 malam, kami booked One Hotel Helang dekat sgt dgn airport. Yg best…kalis bunyi. Kapal terbang turun naik pun sure tak dengar apa-apa. Ala….pengantin baru..letih berjalan-jalan..balik hotel tidur berdua sure bising pun tak jaga punya lah…hehe.

Untuk dinner, saya cuba arrangekan makan di Hole in the wall Sg Kilim. Saya sendiri pun belum pernah sampai lagi tapi bila dok google n baca review..macam best lah pulak. Restaurant ni bukanlah luxury 4-5 bintang ke apa tapi..enviroment nya yg best. Nak sampai situ…kena naik bot. Kalau tak ada bot..boleh berkayak atau berenang juga kalau mampu. Tuan punya restoren En Rahmad ternak ikan kat situ jadi boleh pilih ikan mana yg berkenan dan terus masak..makan fresh-fresh.

Part yg nie pun both pengantin happy dan kami lagilah berbesar hati. Sempat juga belek-belek foto dlm camera yg merakamkan momen-momen indah pasangan baru kahwin nie. Bestnyer……..romantik.

Selesai sudah. Nanti mahu coretkan pula tentang majlis kahwin pasangan ini. Masih menunggu gambar dari jurufoto Tempeh Chronicles.

Ahhh..bahagianya. Nanti mahu bawa satu isi rumah ke Langkawi sekiranya ada rezeki. Kali pertama pergi dulu masa saya dan kanda berhoneymoon dan kami stay di Sheraton. Indah sungguh waktu itu…ssyyyhh. Kali terakhir pergi masa Along dah pandai berlari dan Angah masih merangkak…kami stay di Awana Porto Malai, Best.

Semoga impian ke sana sekeluarga tercapai dan dipermudahkan InsyaALLAH.

Ini bunga dandelion…..org putih percaya kalau kita ada wish….boleh sebut dan kemudian tiup hingga dibawa angin. Saya attachkan foto sbb dandelion ni sweet. Saya tak perlu dandelion utk makbulkan wish saya. Saya mahu doa saja kpd yg Maha Kuasa  agar murahkan rezeki kami. Amin.

3 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s