Ceramah percuma…rugi tak dengar

Standard

Teringat kata-kata dari Prof Muhaya tentang perkara diatas.

Kata Prof…kalau untuk mendengar  ceramah dulu-dulu…pilihan kita tak banyak dan harus ke surau, masjid atau mana-mana event yg dihadiri Ustaz/Ustazah jemputan. Sekarang pun banyak ceramah diadakan di mana-mana. Yg memang mahu pergi akan hadiri…tetapi mana yg liat macam saya akan mejadikan kekangan sebagai alasan. Penat balik kerja…sibuk…anak kecik2 susah nak bawak…ada kenduri…ntah mcm-mcm lagilah.

Tapi sekarang mudah. Di rumah….tiap-tiap pagi boleh dengar ceramah agama dan kata-kata motivasi. Semuanya di hujung jari. Di skrin tv…di alam maya…laptop..pc. Mudah bukan?? Apa lagi alasan tidak mahu mendengar agaknya?

Suara ustaz dan ustazah boleh ada dalam rumah kita. Hanya perlu on kan tv dan tukar channel yg menjurus ke arah itu. Kalau lebih rajin….ke http://www.tonton.com…boleh view berulang-ulang pun. Keistimewaan dah ada….hanya kita yg perlu menggunakan sebaik-baiknya kan.

Jom mulakan diri menjadikan rancangan Tanyalah Ustaz sebagai sarapan rohani dan radio Ikim penyejuk hawa telinga. 

Foto di bawah xde kena mengena dgn tajuk tapi saya sgt suka……

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s