Balik Kampung

Standard

Hari ni hari khamis…esok jumaat dan lepas tu cuti CNY hingga hari selasa. Mood cuti dah mula terasa. Esok pun dah ada yg lulus cuti…balik kampung. Kalau orang lain bila nak balik kampung perlu buat kira-kira dulu. Perlu duit untuk minyak..tol…termasuk kos bila perut dah berdondang sayang ketika dalam perjalanan. Saya balik kampung hanya bawa badan je.

Saya pun ada kampung tapi kampung saya dekat sangat. Setiap kali balik kerja saya makan kat kampung aka umah mak abah saya. Kalau agak2 malas masak…telefon mak..bodek sikit….ayun kaki je terus balik kampung. Dapat makan free…sedap plak tu. Jalan-jalan ambik angin sambil terkedek-kedek tak sampai 150 langkah dah boleh sampai kampung.

Beruntung saya kan….jadi kalau org lain perlu budget utk balik kampung….budget yg sama saya dah allocate untuk bawa anak-anak pi jalan-jalan cari makan. Errmm……apa nak plan untuk cuti ni ya? Antara yg ada dalam kepala ni ialah….

1. Saya nak bodek kanda bercuti di bandar Melaka sehari sebelum hantar bujang Shafiq ke MRSM Jasin. Teringin nak stay di Kampung Morten yg ala-ala kampung.

2. Belanja anak-anak makan western di Restoren The Grato Seksyen 3 Bangi

3. Rancang main bowling dgn family di Komplek KLIA yg baru di buka.

Itu saja setakat ni. Rancangan lain macam takde…..jadi duduk rumah layan citer korea..hihi..selamat duit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s