Dream hotel Melaka

Standard

Sehari dua ni kami d Melaka. Bukan bercuti tetapi datang beri sokongan kepada Anwar Shahir dan team badminton Sekolah Menengah Presint 9 dalam Sirkit 1 Liga Sukan anjuran Kementerian Pelajaran Malaysia. Game pagi tadi bertemu Johor menang dan petang bertemu Negeri Sembilan menang juga. Esok pagi game dgn Kuala Lumpur belum tentu kerana player KL ramai yg handal2.

Oh ya….bercerita tentang Dream Hotel yg terletak di Ayer Leleh hampir betul dgn Bandar Hilir. Hotel 2 bintang yg dipunyai oleh orang melayu. Hotel yg sama berada d seberang jalan tetapi harga beza rm10-rm20 kerana punya kelebihan lif. Saya mahu review tentang hotel ini kerana review utk hotel 1 atau 2 bintang sgt sedikit kalau d google. Utk saya yg berkeluarga besar dan berpendapatan isi rumah sederhana, review sebegini adalah amat membantu.

Kami berlima sebab sabrina d asrama dan shahir kena bermalam d sekolah sukan Seri Kota. Saya tempah bilik dgn 2 katil besar..perempuan tidur sekatil n lelaki tidur sekatil. Harga sgt affordable iaitu hanya RM101.99. Bilik sederhana juga dan berada d tingkat 1. Utk yg berminat…saya syorkn bilik no 103 kerana biliknya luas dan ada sofa 3 seater.  Bilik bersih, ada hot shower dan ada air panas/sejuk disediakan di kaki lima setiap level.

Saya terkilan sebab terpaksa membayar lebih. Semuanya silap sendiri kerana menempah melalui booking.com. sebenarnya kena buat kerja lebih skit kalau nak murah. Harus call hotel utk buat bandingan harga. Melalui booking.com saya terpaksa membayar rm122 walaupun harga di talian hanya rm103 kerana harga ini tidak termasuk tax. Harga sebenar bilik ini adalah rm120 tetapi ada promotion dan harga turun ke rm101.00. Aarrgghhh….ralat betul.

Ingat, telefon dulu utk buat perbandingan harga tau.

dream-hotel-melaka-malaysia

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s