Sabarlah Sayang…

Standard

Hari ni kanda ke luar daerah atas tuntutan kerja. Selepas subuh dah keluar….seminggu baru pulang katanya, Tak jauh….hanya ke Kelantan dan Terengganu tetapi tanpa kanda di saat Ramadhan ini adalah sedikit mengecewakan. Duit belanja seminggu dititip dan Qaseh yg pulas tidur dicium bertalu-talu. Ohh…alangkah tak bestnya tanpa kanda di sisi seminggu. Saya tidak kisah terkejar2 mengalas tanggungjawab yg kanda tinggalkan menghantar Shahir dan Qaseh ke sekolah. Itu tidak apa2. Arrghh….suramlah meja makan seminggu ini nampaknya. Tanpa kanda…along dan angah. Ehh..bukankah saya sepatutnya bersyukur kerana masih punya Izzah, Shahir dan Qaseh. Errmm…..

Tadi kanda wassapp…..minta click ke you tube dan dengar lagu “Sabarlah Sayang” dendangan Syarifah Aini dan Sifu M.Nasir. Lagu lama…..dan ya…lagu ini pernah saya dengarkan lama dulu cuma oleh kerana lagu ini tiada kena mengena dgn hidup saya makanya lagu hanya lagu. Tidak meninggalkan bekas langsung dalam hati.

Thumbnail

Aduhai liriknya..sungguhlah sweet ditambah dengan suara syarifah aini yg memang kelas. AKhirnya bait-bait lirik dari klip lagu ini jadi santapan mata saya sewaktu rindu kepada kanda bertamu. Dendangan lunak suara syarifah aini menjadi tetamu telinga saya kali yg entah ke berapa hari ini.

Sungguhlah kata orang….bila sesuatu yg biasa pada padangan kita dijadikan pemberian yg istimewa..kita akan mula melihat sisi-sisi yg cantik yg dipunyai. Hati menjadi dekat kepada pemberian istimewa itu tanpa ragu. Terima kasih kanda untuk lagu ini. Sememangnya rindu itu semakin kuat rasanya. Semoga kanda dilindungi disepanjang perjalanan pergi dan pulang nanti.

Ya…sabarlah hati…sabarlah sayang……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s