Pemandu wanita…..ganas di jalanraya??

Standard

Beberapa minggu lepas….isu pemandu wanita menjadi tajuk utama beberapa hari dlm akhbar tempatan.  Ganas ke wanita kalau memandu? Tak semua dan memang benar ada ramai juga yg memandu sedikit garang di jalanraya. Kerana terpaksa…..saya yakin.

Pagi ini tanpa kanda disisi….tugas yg ditinggalkan menghantar anak2 ke sekolah saya galas. 6.30 – 7.00 Hantar Shahir bersekolah di Putrajaya, 7.05 – 7.40 pulang dari putrajaya terus ke Salak Tinggi hantar Qaseh ke kindergarden, 7.45 pecut ke opis sambil sms bos mohon maaf kalau terlambat masuk dan 7.58…yeayyyyy selamat sampai. Pheewwww…….nasib baik pagi suasana sejuk dan nyaman jadi tidaklah berpeluh ketiak dibuatnya. Tetapi kalut lah jugak…memecut ala-ala Schumacher dlm F1.

Nah, perempuan terpaksa begitu hanya kerana tuntutan kehidupan. Bekejar ke sini sana bagi memastikan semuanya berjalan lancar. Kelewatan boleh saja membantutkan banyak perkara bila semuanya harus dilakukan sendirian. Balik kerja…menerjah kesesakan jalan, ambil anak, mahu sampai rumah dan masak utk keluarga, lepas masak hntar anak pi tuition dan macam-macam lagi. Untunglah kalau ada suami yg memahami dan mahu sama-sama mengalas serta meringankan beban. Untuk yg melaluinya sendirian….saya tabik semangat luarbiasa anda.

Itu bab dalam kereta…belum lagi masuk bab menanggung beban kerja yg macam2. Dalam kepala berfikir tentang kerja yg tak sudah-sudah….hingga sampai boleh terlupakan anak yg ditinggal dalam kereta. Salah siapa itu? Ibu mana yg tidak sayangkan anak…..tuntutan kerja dan kehidupan yg membuatkan kita lupa kepada sesuatu yg sepatutnya penting utk kita ingati. Kesihan…

Kanda….i really need u here. Cepatlah balik……..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s