Percutian keluarga ke Jakarta & Bandung 11/12/13 : Day 1

Standard

Percutian bersama keluarga di luar Malaysia yg ditunggu2 dah tiba. Tiket booked KLM airline. Sebab? Ini merupakan pengalaman pertama anak2 menaiki pesawat dan tambahan pula saya bawa mak kesayangan n mak long jadi mahukan yg selesa. Lately ni hujan sering menyimbah bumi Malaysia tanpa mengira waktu jadi sekurang-kurangnya selesa sikit nak berjalan ke airplane tentunya. Ini pengalaman ke dua buat Shahir kerana pernah mendapat peluang menaiki pesawat ke Labuan baru2 ini atas tiket ‘Badminton’.

IMG_9553

image

Jam 2:30 dah bertolak dari rumah dgn senyum lebar anak2. Terbang jam 5:30 petang dan tiba di Jakarta 6:30 petang selepas 2 jam perjalanan. Waktu Indonesia lewat 1 jam dari waktu kita jadinya jam 6:30 di sana dah gelap. Dari airport ambil shuttle Bluebird ke luar Bandara utk dapatkan taxi utk terus ke hotel yg saya booked dari Agoda di Mangga Besar iaitu Wow Hotel.
image

image

Hotel 3 bintang yg comfortable with wifi tapi tanpa lif dan bfast. Cuma yg susah skit…hotel ni rupanya terletak di kawasan happening rakyat cina indonesia makanya mencari makanan halal amatlah payah jadi malam pertama syukur ada pizza hut berdekatan hotel utk alas perut.

IMG_9580

Oh ya….oleh kerana kami semua 9 orang jadi kena ambil 2 taxi. Saya, mak, mak long n shafiq di taxi depan dan kanda serta anak2 yg lain di taxi belakang. Kami tersalah jalan makanya kanda  tiba dulu di hotel. Saat taxi parkir….muka kanda pucat saja. Oleh kerana naik taxi berasingan dan saya tak sampai2 di hotel….hati kanda jadi risau bangat..bimbang yg macam-macam.

Beli simcard simPATI siap2 utk kegunaan esok dan hari2 seterusnya. Oh ya….sampai di bilik..saat mahu rehat mak terperasan yg bagasi mak dah tertinggal. Aduhai…….bagasi mak tak mahu ikut ke bandung jadinya mak akan lalui hari2 di jakarta n bandung dgn baju baru yg bakal di beli di Pasar Baru….huhu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s