Percutian keluarga ke Jakarta & Bandung 15/12/13 : Day 5

Standard

Dah beberapa hari stuck…mcm busy bebenor. Lepas Shafiq tak sihat dan kemudian alhamdulillah recover, di daerah rezeki ada pula visit dari JPT yg menyebabkan masa byk diperuntukkan di pejabat menyelesaikan apa yg belum sudah. Hari ni menghantar Mak ke KLIA bagi menunaikan Umrah dan esok…Sabrina ke PLKN pulak. Alhamdulillah dapat dekat di KKB….lega. Cerita tentang percutian keluarga di Bandung & Jakarta masih berbaki.

Hari ke 5, Qaseh, Shafiq dan Shahir dah tak tertahan. Tiap kali breakfast, kolam mandi disebelah seakan memanggil ajak berenang. Hari-hari sebelumnya, keluar pagi..balik malam maka tak sempatlah jawabnya. Tambahan pula di Bandung ni cuacanya sejuk bangat…..tanpa air hangat di kamar mandi…mahu gigil dibuatnya bila air menyentuh kulit. Dek kerana tidak tertahan…tiga2 dah terjun masuk kolam sambil breakfast sampai biru-biru bibir.

swimming

Hari ni redah Jalan Cihampelas. Beli kerepek tempe dan mcm2 lagi utk buah tangan sambil menyusuri kedai-kedai yg menjual pelbagai barangan sesuai utk anak2 muda. Di sini..kedai-kedai mengikut tema karikatur kartun atau superhero. Harga boleh runding tapi berbanding Pasar baru…di sini harga mahal sikit.

cihampelas1

CihampelasDah penat jalan, perut pun berdangdut. Kanda ajak makan di Restoren Gampoeng Acheh di Jalan Dago. Tahun lepas di sinilah tempat kami melepak bila rindu nak makan roti canai n teh tarik. Jalan kaki je dari hotel Karmila tempat kami stay dulu. Di sebelah hotel pun ada kedai perfume tak ori yg berbau mcm ori dgn harga mampu beli. Nasi goreng dan roti canai kambing jadi pilihan kami di Gamboeng Acheh.

GampoengAchehMak n mak long sempat sambar batu gesek buat sambal dari budak2 kecil di depan kedai? Kenapa beli? Kesihan katanya. Batu tu entahkan betul batu atau hanya simen….siapa tahu? Lepas makan…semua dah letih. Mak n mak long mahu pulang awal…berehat sambil kemas barang sebab esok dah nak berangkat pulang. Rugi stay hotel best tapi asyik keluar aje kata  Mak. Anak2 pun nak balik juga. Saya n kanda ada plan lain. Mahu rehatkan badan…huhu. Jom ke Mariaty’s…
imageMurah bangat rega package manjakan badan di sini. Urut + simple facial + lulur + tangas hanya RM75 utk 3 jam setengah. Di Malaysia mana bisa dapat harga segini..hehe
image

 

Sempat juga ke Kartika Sari beli brownies buat ole2 balik Malaysia nanti.

image

One response »

  1. DIDOT SUPIR RENTAL MOBIL DIBANDUNG
    CITY TOUR DIBANDUNG

    1 MOBIL TOYOTA AVANZA 2013 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO 1 : RP 450.000
    INCLUDE.

    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    SUPIR
    BBM/PETROL
    PARKIR DAN JALAN-JALAN DALAM KOTA {PASAR BARU, FECTORY OUTLET DAGO STREET + RIAU TREET}.

    PAKET MURAH 2 LEMBANG AREA : RP 450.000 INCLUDE.
    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    SUPIR
    BBM/PETROL
    PARKIR
    DALAM KOTA + LEMBANG AREA {FLOTING MARKET,SARI ATER,TANGKUBAN PERAHU,}
    TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH 3 CIWIDEY : RP 525.000/
    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    BBM/PETROL
    PARKIR
    TOL / HIGHWAY TAX
    DALAM KOTA + CIWIDEY {KEBUN STRAEBERRY,KAWAH PUTIH, DANAU PATENGGANG}
    TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH 5 JAKARTA – BANDUNG : RP 775.000 / INCLUDE
    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    SUPIR
    BBM/PETROL
    JEMPUT DARI BANDARA JAKARTA SAMPAI HOTEL
    TOL / HIGHWAY TAX
    TIDAK TERMASUK TIKET WISATA DAN MAKAN

    HOME STAY t PAKET MOBILB + SEWA RUMAH = RP 950.000 INCLUDE
    STAY FOR 2D / 1N HOUSE IN PESONA PASIRLUY URESIDENCEO
    ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D / 1N
    FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    1 MOBIL TOYrOTA AVANZA
    PLUS SUPIR
    PLUS BBM/BENSIN
    PICK UP & RETUR TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE CAR FOR 2 PAX ,7 FAX ,10 PAX ,14 PAX OR BUS

    CALL. : +6281221988186
    Whatsapp : +6281221988186
    Email : andri.hardiansyah86@gmail.com
    Facebook : zubankatana@yahoo.com
    Web. : http://hayu4tuh.blogspot.com/
    Hubungi : Andri hardiansyah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s