Qaseh 5 tahun 10 bulan

Standard

Image

Semalam…gara-gara perut saya yg ‘buncit’.

“Ibu, bila baby dalam perut ibu tu nak kuar? Ibu simpanlah dulu baby tu…tunggu sampai adik besar nanti baru ibu kuarkan dia tau seeeebaaaab…bolehlah adik dukung pastu jaga baby tu nanti.”

Hari ni…selepas pertandingan mewarna di perjumpaan KEMAS di IKTBN Sepang

Nama tak dipanggil sebagai pemenang. Air-mata tetiba membasahi pipi bila lihat kawan2 sorang-sorang naik pentas ambil hadiah. “Ibu…kenapa adik dah baca doa banyak2 masa adik kaler tadi…adik tak menang juga?”.

Soalan-soalan cepumas kan? Sila jawab dgn berhemah ok.

4 responses »

  1. Biar saya jawabkan.
    Wahai adik qaseh…
    Sesungguhnya doa itu perlu diiringi dengan usaha…..
    Namun kita hanya merancang dik… yang mentukan Allah jua…
    Jangan di tangisi takdir itu….
    Allah dah tentukan yang terbaik buat kita umatnya….
    Harini mungkin rezeki adik tak ada……
    Esok atau lusa mungkin lebih lagi….
    bersyukur dan terima qada’ qadar darinya…

    agak2 kenal tak saper uncle ni???

    • Mestilah kenal..amboi bukan main pandai uncle berkata-kata sejak mencari rezeki nun jauh di KL sana.
      Uncle..uncle….doa Qaseh dimakbulkan. isi rumah akan bertambah Oktober 2014 nanti…..dgn izinNYA. yeaayy……

  2. Ok2. Itulah rezekinya
    Alhamdulillah…. semoga dimurahkan rezeki kak Nani sekeluarga di hari2 yang akan datang
    Maafkan saya andai selama ni ada terkasar bahasa dengan akak. Kita tak tahu umor kita sampai bila kan. terjumpa blog akak ni… search apa ntah tetiba blog akak ada dalam list.. muahahaha
    Kirim salam untuk Abang n keluarga yer…

    • Alhamdulillah dan terima kasih untuk doa. Knani n Abg Zubir doakan yg baik2 juga utk Kamal n family.
      Silaturrahim berpanjangan ya..in shaa Allah. Aamiin….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s