04032014…. 40 tahun sudah….

Standard

Bulan Mac….bulan yg sepatutnya saya hore-hore menyambut usia 40 tahun. Aduh…cepatnya umur menginjak ke angka itu…..belum terasa diri sudah tua…masih juga belum cukup bekalan mahu dibawa…masih saja ada ruang kosong yg sepatutnya saya isi bukan sekadar ada-ada.

Semalam di tengah malam kanda dah wish….subuh2 dah tanya…nak makan apa hari ni? Di muka buku….ramai juga kenalan lama, baru termasuk yg belum lagi berkesempatan bersua wish dan mendoakan yg baik2. Kedai kecil besar..klinik waima apapun agensi yg pernah saya berurusan mengunakan social media..email dan call tak lupa wishkan yg sama. Di daerah rezeki ada dah yg nak belanja tapi maaflah semua…..Naini yg dulu bukanlah yg sekarang….walla….itu selera tatak mari laa. Lain tahun baru belanja la…duit kasi simpan baik2 ye. Terima kasih yg tidak terhingga utk wish, doa dan niat baik meraikan anjakan usia 40 tahun saya. Terima kasih.

Untuk kanda…..belanja makan postpone hingga selera saya kembali sediakala. Jgn tawaran tu diexpiredkan plak tau. Doakan saya bisa uruskan diri sendiri….melalui trimester pertama ini dengan semangat jitu yg tinggi…wah..mcm dah nak ke medan perang pulak. Doakan saya baik2 saja…..supaya saya yg dulu…bermulut bising..suka makan…kembali sediakala.

Sudah rindu mahu makan macam2. Sudah rindu mahu gelak ketawa kuat2. Sudah rindu mahu pot pet pot pet dalam keta mereport segala pada kanda sampai nanah telinga. Sudah rindu mahu jalan2 laju-laju….sudah tidak tertahan melihat rumah ku syurgaku yg tidak lagi terurus..sudah tidak bisa mahu susahkan kanda….huhu.

Arrghhh..perempuan mengandung ni dah mula merapu. Jgn dibiar lama-lama menulis nanti ntah apa2 yg bisa keluar tertulis di sini.

Allah SWT…..beri saya hadiah paling besar dan penuh makna di usia saya 40 tahun. Syukur saya yg tidak terhingga. Terima kasih Ya Allah !! (tiba-tiba perasaan jadi sangat terharu semasa menulis ayat paling akhir ini..huwaaa…..)

Syukur Alhamdulillah. Kini..menghitung bulan……hihi

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s