Monthly Archives: March 2009

Happy Birthday, Me!

Standard

Emmmm….this year rasa sungguh terharu and surprised bila kanda handing sejambak roses to me.. i was like terawang-awang, smiling ear to ear at that time and again, speechless..kelu seribu bahasa. Kanda bought me roses!! Dengan hadiah comel di tengah-tengah malam buta! isn’t that sweet?? dah tak leh think of anything dah n rase nak nangis pun ade.. it was really, really, really a sweet & wonderful surprise. never once in my mind i’ll be getting flowers dari kanda sbb kanda ni memang bukan jenis yg bagi bunga since waktu nak ngorat and apatah lagi masa bercinta sampailah dah kawin ni… but he did!! tu yg sungguh surprise tu.. 😀 tima kasih, kanda! i really love those roses……sampai rasa cam nak freezekan buat kenangan..manalah tahu..kut2 kena tunggu another 14 years baru dapat bunga again . But than rasa heran juga at first……sampai dok tanya dia is there any hidden agenda with all this roses and gift?? manalah tahu kan bak kata K.Cun, lelaki ni kalau dia buat sesuatu yg tak pernah dia buat before:

a: Dia nak mintak tambah anak.

b: Dia nak pinjam duit kita

c: Dia nak kita upgrade kita nye “performance”.

d: Dia nak tambah kuota (ini bahaya).

Antara semua…..rasanya i rather pilih C or B. Kalau A kena fikir dulu n kalau D..takutttt……haha. Jadi oleh kerana tak boleh tido sebab rasa sungguh gembira n rasa curious maka terjadilah dialog berikut.

Aku: Kanda kenapa buat suprised ? Dulu bila asyik minta bunga kata membazir la, suh pilih pokok lagi berfaedah la.

Kanda:(no answer tapi dok senyum meleret)

Aku:  Kanda ada hidden agenda ye? Nak suh sign apa-apa borang ke lepas ni? (Tanya dgn nada sedih…konon..haha)

Kanda: Takde apa-apa. Saje je nak bagi kat hang lagipun dah 14 tahun dok mintak.

Aku:  Alasan tu je? Cam tak relevan la plak.
Kanda:
Abang bagi sbg tanda terima kasih kat hang sbb abang selalu balik lewat & hang terpaksa susah terkejar-kejar hantar /ambik anak2 gi/dari tuition dengan anak kecik (Qaseh).

Aku: (Terkebil-kebil tak sangka kanda appreciate it all this while. Tak boleh la nak merunggut lagi lepas ni. ahak) Tapi, bunga tu..kenapa 7 kuntum kanda? Biasa org bagi 1..takpun 3, 5.

Kanda: 7 kuntum tu maknanya…..5 tu anak-anak kita. balance lagi 2 tu..abang dgn hang.  Aduh..sweeet and terharunya. kan dah cakap….he is not the type yg romantik langsung. Definasi bilangan bunga tu pun ikut dia nye version. comel kan….haha.

OK. Poem ni specially dedicated utk kanda tau…

I offer all that i have to give

To you, to love

And all my days I want to live

With you, In LOVE


P/S: For all beautiful people out there, TQ soooo much for all the DOA’s, wishes and gifts k. I really appreciated it. Sayang semua…..!!!!

Advertisements

Hari “Gumbira”

Standard

A few days before adalah hari-hari yang mengumbirakan bagi kebanyakkan orang and hari2 yang Extra gumbira + bahagia + penuh makna bagi certain people out there.  Itu rezeki and of course jgn lupa bersyukur kepada Yang Maha Esa dan berterima kasih pada dear boss k.  For me….need to wait till next year insyaALLAH semoga panjang umur dan dapat merasa ‘durian runtuh’ from MURNI. This end May, ngam la setahun for me being a part of warga MURNI and i’m definately glad n bersyukur teramat for such opportunity dapat bekerja dekat dgn rumah. Ina & Azwa, tima kasih sbb sudi belanja! KaMal n others, tak yah susah-susah…gunalah duit tu untuk benda2 yg penting dulu. Belanja family makan jgn lupa……itu yg utama. Saje je sakat u’all mintak belanja….and anyway, niat tu yg penting…ada niat pun dah memadai dah….sejuk hati……

Semangat untuk berjoging cam dah luntur je..napa eekk??? Ni semua pasal skip and ponteng sepanjang minggu lepas la ni. kasut lak buat hal. Baru beli dah ternganga cam buaya nak tangkap mangsa. Buat spoil mood betul la. Nantilah..build up balik semangat yg cam nak hilang.

Weekend gi lawat BIL….diagnosed ‘Heart Attack”. He is OK now…but than rasa sangat tak sedap hati la sebab he is still young and anak pun masih kecil.  Better stop smoking la Zam and kalau tak boleh..reducekan pengambilan tu. Ubah cara hidup for your own good.

Wot else to update…….eemm….Amoi dah dapat ‘cucu’. Whity & Blackie..each lahirkan 4 baby kitten jadik overall ada 8. Semuapun dah kena booking. kanda macam bagus je nak bela 2. Than, ada 4 ekor kucing la dlm ini rumah ye kanda? Banyaknye…sapa nak jaga ni??? sapa nak buangkan dianye bahan buangan n gantikan pasir??? sapa nak buat keja ni sumer?? Mestilah saya kan…kan..kan?? Kanda nak tolong? Betul ke ni?  Macam tak leh caya ni…will come out with black n white nanti. Kasi kanda n anak2 sign…..segregate kerja. kalau gagal…..sila la sedekahkan kucing tu kat sesapa yg nak OK.

Lagi berita gumbira dari my beloved bro Azhar. My SIL selamat melahirkan anak ketiga a few weeks back. After dianugerahkan 2 puteri, at last dapatlah juga putera yg sangat comel. Alhamdulillah and lepas ni jadi cam hang la Nora…..sssyyhh..boleh tutup kedai.

p/s: Rasa nak tutup kedai jugak aaarr. Bukan tutup sekejap-sekejap..nak tutup TERUS MENERUS. Emmm camner eekk? Ni nak kena slow talk ngan kanda lagi nie.